eet je wereld mooier

Samen zetten wij ons in voor
meer biodiversiteit op je bord.

Vind jij dit ook belangrijk?

Wij kunnen samen een belangrijke bijdrage leveren aan het behoud en herstel van biodiversiteit.

biodiversiteit

Om onze doelen te bereiken werken wij samen met partners en deelnemers.

Elke hap is een keuze. Steeds meer horecakeukens en cateraars kiezen voor Biodiversiteit op je bord. Van kleine veranderingen tot gedurfde gerechten — samen serveren we het menu van de toekomst.

Supporter

Je zet de eerste stap. Door bewust te kiezen voor ingrediënten en gerechten die de natuur versterken, maak je biodiversiteit zichtbaar op het bord.

Partner

Je pakt het structureel aan. Minstens een kwart van je menukaart bestaat uit biodiversiteitsvriendelijke gerechten. Daarmee geef je richting aan verandering. Concreet en smaakvol.

Ambassadeur

Je neemt de leiding. Je kookt met visie én lef, en inspireert anderen met verhalen, events en een bord dat laat zien hoe het óók kan. Biodiversiteit is voor jou meer dan een ingrediënt — het is je missie.

 

strategische partners
Met deze partijen werken we aan de frontlinie.
Strategisch, inhoudelijk en met lef.
Leverancier
Driessen Food

We voelen ons erg betrokken bij onze klanten. In een dynamische markt als de horeca denkt Driessen Food optimaal mee. We helpen onze klanten de juiste keuzes te maken met de best passende versproducten. We denken graag mee in oplossingen en laten ons graag uitdagen.

Leverancier
Jimmy Loves Food BV

Wij zijn er klaar mee! Het onnodig importeren van duizenden versproducten uit het buitenland, terwijl we in Nederland prachtige producten produceren. Doe je mee? Start vandaag met Nederlandse kwaliteit: groente, fruit, verantwoord vlees en vis. Knispervers brood, Hollandse zuivel.

Leverancier
Rungis BV

Rungis: partner in de plantaardige revolutie
Rungis laat groenten knallen. Vers, seizoensgebonden en boordevol smaak. Ze leveren aan chefs die koken met lef en met wat de natuur geeft. Geen franje. Wel focus: bite, bodem, beleving. Van biet tot bloemkool: alles draait om karakter. Als trotse sponsor van Dutch Cuisine strijdt Rungis voor meer plantaardig op het bord. Geen bijgerecht. Geen bijzaak. Gewoon het gekleurde hart van het bord.

Leverancier
VHC Jongens

We vinden het belangrijk om als regionale groothandel een positieve bijdrage te leveren aan de leefbaarheid van onze omgeving. Biodiversiteit speelt hierin een cruciale rol, omdat het de basis vormt voor een veerkrachtig ecosysteem en duurzame voedselproductie. Daarom hebben we ervoor gekozen om partner te worden van het initiatief "Biodiversiteit op je Bord". Dit programma helpt ons niet alleen om samen met onze klanten biodiversiteitvriendelijke producten op de kaart te zetten, maar ook om bewustwording te creëren rond het belang van biodiversiteit in de voedselketen.

Ambassadeur
Restaurant Bij Albrecht

Bij Albrecht staat nu ruim negen jaar voor een duurzame horeca met een minimale foodprint. Door nauw samen te werken met lokale leveranciers die de beste kwaliteit garanderen, krijgen gasten van Bij Albrecht een plant-based food experience. Bij Albrecht verzorgt ook masterclasses en coaching op maat om zoveel mogelijk chefs bewuster te laten omgaan met plantaardige producten van dichtbij.

Ambassadeur
Brute Bonen

Onze missie is geslaagd als alle koffie op natuurlijke wijze verbouwd wordt. Als we alle bestaande koffieplantages ombouwen naar brute bosplantages hebben we 21 miljoen hectare bos nodig. De aanleg van die bossen trekt bij elkaar jaarlijks 2x zoveel CO2 uit de lucht als de jaarlijkse Europese klimaatdoelstelling. Alleen maar door de lekkerste koffie te kiezen. Wij zijn verliefd op het idee en de smaak van koffie uit het bos.

Ambassadeur
Brasserie Buut

Het ecosysteem is weliswaar in de eerste plaats gebaad bij het gebruik van biologische producten, maar ook bij een bewuste omgang met alle factoren daaromheen. Korte transportlijnen, het vermijden van overdaad aan jagen/vissen, bijdragen aan nieuwe aanplant van bomen, het tegengaan van vervuiling door optimaal beheer van eigen reststromen, groene energie, bewuste keuzes t.a.v. non-food etc. Met vallen en opstaan is het gelukt om een verfijnd culinair niveau te combineren met oog voor de wereld in een eigentijdse setting. En voor veel gasten in een betaalbaar segment. We zijn ook trots op ons mooie netwerk en happig op wat ons nog te doen staat.

Ambassadeur
Forteiland Pampus

Het verdwijnen van biodiversiteit op ons bord is een kaalslag voor onze cultuur/ natuur. Het terugbrengen van een meer divers landschap (landbouw/ boomgaarden/ voedselbossen/ weilanden) geeft ook meer variatie in onze voeding. We streven naar agrodiversiteit en behoud van ons culinaire erfgoed. Daarom zijn we deelnemer aan het programma “Biodiversiteit op je Bord” want samen maken we meer verschil.

Ambassadeur
The Greenhouse

Vanwege onze focus op duurzaamheid en lokale, seizoensgebonden ingrediënten sluiten wij goed aan op dit programma. Door deel te nemen kunnen we onze inzet voor het bevorderen van biodiversiteit versterken en onze gasten bewuster maken van de impact van voeding op het ecosysteem. Dit programma biedt een kans om nieuwe, vaak vergeten gewassen te introduceren en het belang van voedseldiversiteit te benadrukken. Zo dragen wij bij aan een duurzamer voedselsysteem, terwijl wij ons blijven profileren als pionier in duurzame gastronomie.

Ambassadeur
Hortus Botanicus

Als ambassadeur van het plantenrijk willen wij laten zien dat iedereen op elke manier kan bijdragen aan een beter milieu en zorg voor de natuur. Voor een duurzaam leven zijn vele vormen mogelijk. In onze horeca laten we zien dat bewust eten en drinken niet alleen goed is voor de natuur, maar ook veel lekkerder smaakt! 

Ambassadeur
Kasvio

Wij willen mensen laten zien dat duurzaam, plantaardig eten ook een spannende culinaire ervaring kan zijn. Wat wij eten heeft een grote impact op het milieu – hoe meer mensen voor plantaardig, biologisch en seizoengebonden eten kiezen, hoe beter wij met z’n allen ervoor kunnen zorgen dat we meer plek en kansen creëren voor biodiversiteit.

Ambassadeur
Het Lokaal

We zijn trots op onze producten en waar we voor staan, Biodiversiteit op je Bord brengt die trots extra naar boven. We hopen door ons als Ambassadeur te laten zien ook anderen te inspireren om meer te doen aan biodiversiteit en duurzaamheid. 

de spelregels

Meedoen aan Biodiversiteit op je Bord betekent dat je kiest voor impact. Geen loze beloftes, maar concrete stappen. Daarom hebben we spelregels. Simpel, maar scherp.Ze zorgen ervoor dat iedereen die meedoet écht bijdraagt - in de keuken, in de keten en in hoe je je verhaal vertelt. Zo houden we de beweging zuiver, geloofwaardig en krachtig.

BIODIVERSITEIT OP JE BORD

VICOTR DE LANGE EN BAS CLOO

Gerelateerde artikelen