Samen zetten wij ons in voor
meer biodiversiteit op je bord.
Vind jij dit ook belangrijk?
Elke hap is een keuze. Steeds meer horecakeukens en cateraars kiezen voor Biodiversiteit op je bord. Van kleine veranderingen tot gedurfde gerechten — samen serveren we het menu van de toekomst.
Je zet de eerste stap. Door bewust te kiezen voor ingrediënten en gerechten die de natuur versterken, maak je biodiversiteit zichtbaar op het bord.
Je neemt de leiding. Je kookt met visie én lef, en inspireert anderen met verhalen, events en een bord dat laat zien hoe het óók kan. Biodiversiteit is voor jou meer dan een ingrediënt — het is je missie.
Je pakt het structureel aan. Minstens een kwart van je menukaart bestaat uit biodiversiteitsvriendelijke gerechten. Daarmee geef je richting aan verandering. Concreet en smaakvol.
Wij willen weten waar ons voedsel vandaan komt en wat ermee gedaan is. De portie bonen en de krop sla die we in de supermarkt kopen: hoeveel chemicaliën bevatten die? Wat worden er allemaal voor ongezonde trucs toegepast om de massaproductie van groenten betaalbaar te houden? Waar komen de groenten vandaan? Aan onze groente is niet gerommeld. Ze worden op een verantwoorde manier geteeld, gewoon in de openlucht, in onze Brabantse vollegrond.
Bij Buitengewone Varkens draait alles om dierenwelzijn, duurzaamheid en kwaliteit. Daarom leveren wij onze producten aan vooraanstaande restaurants, waaronder Michelin-sterrenrestaurants, die bewust kiezen voor smaakvol vlees van verantwoorde herkomst. Onze producten zijn altijd transparant te herleiden naar de locatie waar ze vandaan komen, zodat klanten precies weten waar hun vlees is geproduceerd.
Het ecosysteem is weliswaar in de eerste plaats gebaad bij het gebruik van biologische producten, maar ook bij een bewuste omgang met alle factoren daaromheen. Korte transportlijnen, het vermijden van overdaad aan jagen/vissen, bijdragen aan nieuwe aanplant van bomen, het tegengaan van vervuiling door optimaal beheer van eigen reststromen, groene energie, bewuste keuzes t.a.v. non-food etc. Met vallen en opstaan is het gelukt om een verfijnd culinair niveau te combineren met oog voor de wereld in een eigentijdse setting. En voor veel gasten in een betaalbaar segment. We zijn ook trots op ons mooie netwerk en happig op wat ons nog te doen staat.
We voelen ons erg betrokken bij onze klanten. In een dynamische markt als de horeca denkt Driessen Food optimaal mee. We helpen onze klanten de juiste keuzes te maken met de best passende versproducten. We denken graag mee in oplossingen en laten ons graag uitdagen.
Wij zijn er klaar mee! Het onnodig importeren van duizenden versproducten uit het buitenland, terwijl we in Nederland prachtige producten produceren. Doe je mee? Start vandaag met Nederlandse kwaliteit: groente, fruit, verantwoord vlees en vis. Knispervers brood, Hollandse zuivel.
Bij Albrecht staat nu ruim negen jaar voor een duurzame horeca met een minimale foodprint. Door nauw samen te werken met lokale leveranciers die de beste kwaliteit garanderen, krijgen gasten van Bij Albrecht een plant-based food experience. Bij Albrecht verzorgt ook masterclasses en coaching op maat om zoveel mogelijk chefs bewuster te laten omgaan met plantaardige producten van dichtbij.
Onze missie is geslaagd als alle koffie op natuurlijke wijze verbouwd wordt. Als we alle bestaande koffieplantages ombouwen naar brute bosplantages hebben we 21 miljoen hectare bos nodig. De aanleg van die bossen trekt bij elkaar jaarlijks 2x zoveel CO2 uit de lucht als de jaarlijkse Europese klimaatdoelstelling. Alleen maar door de lekkerste koffie te kiezen. Wij zijn verliefd op het idee en de smaak van koffie uit het bos.
Wij geloven dat gezondheid plant en dier begint in de bodem, en werken dus alleen met natuurlijke middelen om ook in de bodem de bio-diversiteit en juiste balans aan mineralen en elementen te stimuleren.
We zijn trots op onze producten en waar we voor staan, Biodiversiteit op je Bord brengt die trots extra naar boven. We hopen door ons als Ambassadeur te laten zien ook anderen te inspireren om meer te doen aan biodiversiteit en duurzaamheid.
Wij willen mensen laten zien dat duurzaam, plantaardig eten ook een spannende culinaire ervaring kan zijn. Wat wij eten heeft een grote impact op het milieu – hoe meer mensen voor plantaardig, biologisch en seizoengebonden eten kiezen, hoe beter wij met z’n allen ervoor kunnen zorgen dat we meer plek en kansen creëren voor biodiversiteit.
Het is belangrijk om als restaurant de waarden uit te dragen waar je voor staat. Biodiversiteit op je Bord sluit daar perfect bij aan. Wij zijn grote voorstander van biologische producten, schoon werken en de wereld hopelijk een beetje mooier achter laten. Daarnaast proberen wij met onze gerechten en de Hollandse groenten mensen te inspireren en te laten zien hoeveel prachtige producten er uit ons eigen land komen.
Het Scheepvaartmuseum wil in 2030 een ecopostitief museum zijn. We koken niet alleen duurzaam en op een Dutch Cuisine manier, we kunnen door deelname aan het programma ook beter uitdragen dat we dat met oog voor biodiversiteit doen. Daarnaast geeft het ons een duwtje in de rug om af en toe een stapje extra te maken.
Meedoen aan Biodiversiteit op je Bord betekent dat je kiest voor impact. Geen loze beloftes, maar concrete stappen. Daarom hebben we spelregels. Simpel, maar scherp.Ze zorgen ervoor dat iedereen die meedoet écht bijdraagt - in de keuken, in de keten en in hoe je je verhaal vertelt. Zo houden we de beweging zuiver, geloofwaardig en krachtig.
VICOTR DE LANGE EN BAS CLOO
Uw aanvraag is succesvol ontvangen, wij nemen spoedig contact met u op!
Er is iets misgegaan, probeer het later opnieuw.