Noord-Holland / Amsterdam

Bolenius

Bolenius
George Gershwinlaan 30
1082 MT Amsterdam
Noord-Holland
Over de chef

In restaurant Bolenius staat modern en gezond centraal in de keuken. Er wordt gebruik gemaakt van lokale ingrediënten en waar mogelijk ook uit eigen moestuin op het dak van het restaurant op de Zuidas.

Ambassadeur en SVH Meesterkok Luc Kusters opende in 2010 samen met gastheer en sommelier Xavier Giessen restaurant Bolenius. Onder zijn leiding werd Bolenius door GaultMillau uitgeroepen tot Beste Groenterestaurant 2015 en maakte het de entree in de Lekker Top 100. In 2016 ontving hij zijn langverwachte eerste Michelinster.

Over Bolenius

In restaurant Bolenius staat modern en gezond centraal in de keuken. Er wordt gebruik gemaakt van lokale ingrediënten en waar mogelijk ook uit eigen moestuin op het dak van het restaurant op de Zuidas. De technieken zijn modern, waarbij de nadruk ligt op groenten en seizoensgebonden producten. De missie is om de gast te laten ervaren dat (oud)Hollandse smaken verrassend hedendaags zijn. Chef-kok Luc Kusters is een van de oprichters van Dutch Cuisine. Niet voor niets heeft deze chef met groene vingers een voorliefde voor pure producten en een eigen moestuin op de Amsterdamse Zuidas.

Sergio Herman
Yornie van Dijk
Niven Kunz
Angelique Schmeinck
Dick Middelweerd
Jonnie Boer
Marco Poldervaart
Edwin Vincke
Jef Schuur
Willem Schaafsma
Emile van der Staak
Luc Kusters
Sergio Herman
Yornie van Dijk
Niven Kunz
Angelique Schmeinck
Dick Middelweerd
Jonnie Boer
Marco Poldervaart
Edwin Vincke
Jef Schuur
Willem Schaafsma
Emile van der Staak
Luc Kusters
Sergio Herman
Yornie van Dijk
Niven Kunz
Angelique Schmeinck
Dick Middelweerd
Jonnie Boer
Edwin Vincke
Jef Schuur
Marco Poldervaart
Willem Schaafsma
Emile van der Staak
Luc Kusters
Sergio Herman
Yornie van Dijk
Niven Kunz
Angelique Schmeinck
Dick Middelweerd
Jonnie Boer
Edwin Vincke
Jef Schuur
Marco Poldervaart
Willem Schaafsma
Emile van der Staak
Luc Kusters