Terschelling, Noord-Holland / Hoorn

Restaurant Aest

Restaurant Aest
Dorpstraat 35
8896 JA Hoorn
Terschelling, Noord-Holland

Bij AEST serveren we verrassingsmenu’s van drie tot en met zes gangen, waarin het seizoen altijd het uitgangspunt is.

Chefkok en eigenaar Michel de Kivit van Restaurant AEST, dat zich richt op moderne en pure gastronomie. Zijn carrière begon in de bediening bij De Librije in Zwolle, waar hij zijn huidige compagnon Michel leerde kennen. Op Terschelling groeide zijn interesse in koken, geïnspireerd door de natuur en de rust van het eiland. In de jaren die volgden deed hij ervaring op bij verschillende horecabedrijven. Zijn werk werd onder andere erkend met vermeldingen in de Lekker500 en Gault&Millau.

Over Aest

In 2024 namen Sander Wever en Michel de Kivit De Koegelwieck op Terschelling over. Hier realiseerden zij hun visie met AEST. Een uniek restaurant én boutique hotel. Hier nodigen Sander en Michel hun gasten uit om niet alleen te genieten van hun culinaire creaties, maar ook om te verblijven in een omgeving die het eiland ademt.​

Het boutique hotel combineert comfort met authenticiteit. Met zorgvuldig ontworpen kamers die rust en stijl uitstralen, bieden we de gasten een plek waar gasten kunnen ontspannen. Of je nu komt voor het verrassingsmenu, een weekendje weg of een bijzondere gelegenheid, AEST is een plek waar de natuur, het eiland en de persoonlijke aandacht van Sander en Michel samenkomen. Bij AEST draait alles om het echte verhaal: van het landschap buiten tot het bord binnen, en van het eerste glas wijn tot de nachtelijke stilte van Terschelling.

Waarom Dutch Cuisine

Bij AEST serveren we verrassingsmenu’s van drie tot en met zes gangen, waarin het seizoen altijd het uitgangspunt is. We koken met wat op dat moment voorhanden is, en proberen zoveel mogelijk te werken met ingrediënten van Terschelling. Wat we niet op het eiland vinden, vullen we aan met producten uit de rest van Nederland.​

Hoewel onze basis stevig geworteld is in de noordelijke keuken, laten we ons ook graag – in kleine mate – inspireren door smaken uit andere werelddelen. Zo ontstaat er een menu dat vertrouwd voelt, maar toch weet te verrassen.​

Ons contact met de mensen achter de producten vinden we minstens zo belangrijk als het koken zelf. Lokale vissers, boeren en tuinders spelen daarin een sleutelrol: hun kennis, vakmanschap en zorg voor hun omgeving zorgen ervoor dat we dicht bij de oorsprong van elk ingrediënt kunnen blijven. En dat proef je.

Emile van der Staak
Edwin Vinke
Marco Poldervaart
Yornie van Dijk
Sergio Herman
Niven Kunz
Luc Kusters
Jonnie Boer (1965 - 2025)
Dick Middelweerd
Willem Schaafsma
Angelique Schmeinck
Jef Schuur
Sergio Herman
Niven Kunz
Luc Kusters
Jonnie Boer (1965 - 2025)
Dick Middelweerd
Willem Schaafsma
Angelique Schmeinck
Jef Schuur
Emile van der Staak
Edwin Vinke
Marco Poldervaart
Yornie van Dijk
Sergio Herman
Niven Kunz
Luc Kusters
Jonnie Boer (1965 - 2025)
Dick Middelweerd
Willem Schaafsma
Angelique Schmeinck
Jef Schuur
Emile van der Staak
Edwin Vinke
Marco Poldervaart
Yornie van Dijk
Sergio Herman
Niven Kunz
Luc Kusters
Jonnie Boer (1965 - 2025)
Dick Middelweerd
Willem Schaafsma
Angelique Schmeinck
Jef Schuur
Emile van der Staak
Edwin Vinke
Marco Poldervaart
Yornie van Dijk