Wie was Jonnie Boer?

Jonnie Boer was chef-kok en eigenaar van restaurant De Librije in Zwolle. Op 24-jarige leeftijd werd hij chef-kok bij De Librije, en in 1993 kochten hij en zijn vrouw Thérèse het restaurant. Onder hun leiding groeide De Librije uit tot een van de meest toonaangevende restaurants ter wereld, bekroond met meerdere Michelin-sterren. Met hun kenmerkende stijl, diep geworteld in de Nederlandse natuur en streekproducten, plaatsten Jonnie en Thérèse Nederland definitief op de wereldkaart van de gastronomie.
Naast De Librije startten zij ook Brass Boer op Bonaire (2017) en later Brass Boer Thuis in Zwolle (2019). Jonnie Boer blijft in herinnering als een van de grootste pioniers van de Nederlandse keuken.

Waarom was hij ambassadeur van Dutch Cuisine?

Jonnie Boer had een diepe liefde voor regionale producten en kookte er met hart en ziel mee. Giethoorn noemde hij zijn studeerkamer: de natuur daar inspireerde hem en prikkelde zijn creativiteit. Vanaf het begin werkte hij met ingrediënten als snoek, paling, diklipharder, fazant, watermunt, lisdodde en vlierbes. Hij verzette zich tegen het idee dat Nederland geen eetcultuur zou hebben: “We hebben juist heel veel eetcultuur, en dat ís Dutch Cuisine.”

Emile van der Staak
Edwin Vinke
Marco Poldervaart
Yornie van Dijk
Sergio Herman
Niven Kunz
Luc Kusters
Jonnie Boer (1965 - 2025)
Dick Middelweerd
Willem Schaafsma
Angelique Schmeinck
Jef Schuur
Sergio Herman
Niven Kunz
Luc Kusters
Jonnie Boer (1965 - 2025)
Dick Middelweerd
Willem Schaafsma
Angelique Schmeinck
Jef Schuur
Emile van der Staak
Edwin Vinke
Marco Poldervaart
Yornie van Dijk
Sergio Herman
Niven Kunz
Luc Kusters
Jonnie Boer (1965 - 2025)
Dick Middelweerd
Willem Schaafsma
Angelique Schmeinck
Jef Schuur
Emile van der Staak
Edwin Vinke
Marco Poldervaart
Yornie van Dijk
Sergio Herman
Niven Kunz
Luc Kusters
Jonnie Boer (1965 - 2025)
Dick Middelweerd
Willem Schaafsma
Angelique Schmeinck
Jef Schuur
Emile van der Staak
Edwin Vinke
Marco Poldervaart
Yornie van Dijk