De Nederlandse keuken is een keuken in ontwikkeling, en zit in een fantastische groei. De nieuwe generatie chefs gaan steeds bewuster om met het product en willen een verbindende factor zijn in de regio.
Wij bij Sober, staan voor eerlijkheid, openheid en transparantie. We werken zo lokaal mogelijk. En dit zeg ik bewust zo, omdat wij ook koffie en thee serveren. Iets wat niet, biologisch, in Nederland verkrijgbaar is. Wij werken met een aantal basisprincipes. We werken enkel met Biologische producten, waar mogelijk uit onze regio, Limburg, Noord- Brabant. Groenten hebben een prominente, al dan niet, de hoofdrol. Vegetarische gerechten zijn altijd in ons menu te vinden.
Over Sober
Gevestigd in de oude keramiekfabriek van de Keramische Industrie Limburg (KIL), het pand ademt ambacht en huisvest nog altijd het atelier van ons familiebedrijf. Handgemaakt keramiek, handgemaakte wijnen en gerechten vanuit het hart, geïnspireerd door de natuur. Wij willen delen, laten proeven, genieten en beleven. Niet meer en ook niet minder. Op het bord en in het glas spreekt de natuur, onvervalst en ambachtelijk gemaakt. Onze inspiratie komt van veel plekken.
Waarom Dutch Cuisine
Het mooiste van wat de natuur te bieden heeft, op dát moment. Dat is waar wij in geloven én wat wij graag delen. Terug naar de basis, zonder concessies en geleid door het ritme van de seizoenen, de natuur op haar mooist en smaken op hun best. Restaurant SOBER en Domein ZAVEL ambiëren dit te delen op je bord en in het glas. Van de bron, eerlijk, biologisch, biodynamisch en zelfs uit de wilde natuur. Het deelnemen aan de Dutch cuisine, en het uitdragen van onze filosofie is voor ons een vanzelfsprekende stap.