Overijssel / Zwolle

Bluefinger

Bluefinger
Stadionplein 20
8025 CP Zwolle
Overijssel
Chef Julian Kamp

Ik ben er trots op dat we bij de eerste beoordeling van Biodiversiteit op je Bord al direct het hoogste deelnameniveau aan het programma behaalden.

Over Bluefinger

Bluefinger bevindt zich direct naast Lumen Hotel & Events in Zwolle. Als onderdeel van deze alles-in-één locatie, verzorgt de keukenbrigade hier het ontbijt, lunch, diner én de catering bij thuiswedstrijden van PEC Zwolle en bijeenkomsten in het event center. 
Zien, ruiken, proeven, genieten… Eten wordt beleven bij Bluefinger Restaurant in Zwolle. Of u nu met vrienden en familie komt eten of een diner organiseert voor zakelijke relaties; Bluefinger heeft altijd de beste tafeltjes voor uw gezelschap. 

Kies bijvoorbeeld voor een kleine en intieme setting in één van de sfeervolle nisjes. Voor grotere gezelschappen is de Bluefinger Lounge of het Wijnkabinet een goede keuze. Pak je écht groots uit, dan is er nog het evenementenplein van Lumen Hotel & Events met een capaciteit tot 2000 man. Kortom: bij Bluefinger Restaurant Zwolle vindt u voor elke gelegenheid een geschikte setting. 

Waarom Dutch Cuisine

Bluefinger is ambassadeur van het Dutch Cuisine programma Biodiversiteit op je Bord en daarmee automatisch een Dutch Cuisine Restaurant.

Over de chef

“Ik ben er trots op dat we bij de eerste beoordeling van Biodiversiteit op je Bord al direct het hoogste deelnameniveau aan het programma behaalden. Tegelijkertijd zien we het als een uitdaging om dit in stand te houden en bij elke nieuwe kaart weer een zo bio-divers mogelijk aanbod te verzinnen. Samen met het team gaan we die uitdaging vol enthousiasme tegemoet!”

“We willen meer bewustzijn creëren bij medewerkers én gasten. Helaas gaat het aantal plant- en diersoorten achteruit. Dat is slecht voor de voedselproductie en de natuur. Gelukkig zetten steeds meer boeren en vissers zich in voor biodiversiteit en kunnen we ook zélf het nodige doen. Bijvoorbeeld door te kiezen voor keurmerken als EU Biologisch, Demeter, ASC en MSC. Minimaal de helft van onze gerechten is bereid met keurmerkproducten. Hiermee kunnen we op een toegankelijke manier meteen impact maken, zonder in te leveren op de smaak en kwaliteit van onze gerechten.”

“Sommige producten die voorheen op de kaart stonden, worden nu gemeden. Zoals paling, die serveerden we in een voorgerecht met kalfsvlees. Dat werd later geitenkaas met kalfsvlees. Daarnaast werken we tegenwoordig met steaks van Hollandse dubbeldoelkoeien. Bovendien plukken we veel gewassen zelf. Ons dessert van honing met rabarber, amandel, geitenyoghurt, vlierbes, magnolia-ijs en eetbare bloemen is een typisch Dutch Cuisine/Biodiversiteit op je Bord-gerecht. Diverser kan bijna niet!”

Sergio Herman
Niven Kunz
Luc Kusters
Jonnie Boer (1965 - 2025)
Dick Middelweerd
Willem Schaafsma
Angelique Schmeinck
Jef Schuur
Emile van der Staak
Edwin Vinke
Marco Poldervaart
Yornie van Dijk
Sergio Herman
Niven Kunz
Luc Kusters
Jonnie Boer (1965 - 2025)
Dick Middelweerd
Willem Schaafsma
Angelique Schmeinck
Jef Schuur
Emile van der Staak
Edwin Vinke
Marco Poldervaart
Yornie van Dijk
Emile van der Staak
Edwin Vinke
Marco Poldervaart
Yornie van Dijk
Sergio Herman
Niven Kunz
Luc Kusters
Jonnie Boer (1965 - 2025)
Dick Middelweerd
Willem Schaafsma
Angelique Schmeinck
Jef Schuur
Emile van der Staak
Edwin Vinke
Marco Poldervaart
Yornie van Dijk
Sergio Herman
Niven Kunz
Luc Kusters
Jonnie Boer (1965 - 2025)
Dick Middelweerd
Willem Schaafsma
Angelique Schmeinck
Jef Schuur