Nieuwe deelnemers Amsterdamse bio-diversiteitsweken horeca

Dit najaar vinden in Amsterdam de bio-diversiteitsweken horeca plaats! Een gestaag groeiende groep horecabedrijven stort zich op de uitdaging om (nog) meer bio-diversiteitvriendelijke gerechten op de menukaart te zetten en gezamenlijk

DE Wereld mooier te koken!

De bio-diversiteitsweken vinden plaats in oktober-november 2025 en zijn een initiatief van de gemeente Amsterdam en Dutch Cuisine en lopen gelijk op met de Nationale campagne “alles over biologisch.” Amsterdamse horeca spant zich in om meer biologische producten te gebruiken en doet mee aan Biodiversiteit op je Bord, een programma van Dutch Cuisine. Daarmee laten zij zien dat het kan>  superlekker buiten de deur eten en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan een mooie natuur!!  

Onlangs hebben ook FOER (Cruquiusweg 9) en Pelusa (Leen Jongewaardkade 41) zich nieuw bij dit initiatief aangesloten.

Eerder hadden Bloem Eten en Drinken, Café de Ceuvel, de Nieuwe Mensa, ELO Food Based, Forteiland Pampus, FYR, Mediamatic / Testtafel, Morris & Bella, Novotel Amsterdam City, Pakhuis de Zwijger, Peter Pan Kookstudio, Remouillage, Restaurant Amstelle, Rose & Vanilla, Studio K en Venus & Adonis zich al als deelnemer aangemeld.

Het mooie van dit initiatief is dat deelnemers aan de bio-diversiteitsweken zich ook aansluiten bij Biodiversiteit op je Bord. Daardoor blijven zij hun gasten ook op de langere termijn verwennen met heerlijke biodiversiteitvriendelijke gerechten.

Biodiversiteit op je bord?

Wat je serveert, doet ertoe. Met je menu kun je biodiversiteit beschermen én herstellen. Ontdek hoe jij smaak geeft aan een levende toekomst.

Lees meer

ander leesvoer