Laat je gasten genieten van gerechten met biodiversiteitvriendelijk geproduceerde producten én help mee om de Wereld Mooier te Eten!
De gemeente Amsterdam en Dutch Cuisine organiseren daarvoor de biodiversiteitsweken horeca 2025.
In het kader van zowel het Biodiversiteit op je Bord programma van Dutch Cuisine als de nationale Alles over Biologisch campagne van de Rijksoverheid.
Amsterdamse horeca die (wil) voldoen aan de spelregels van Biodiversiteit op je Bord en die bovendien voor een deel biologische producten gebruiken (of daartoe bereid zijn).
Tijdens en na de weken word je onder andere op het schild gehesen. Bovendien kun je er trots op zijn dat je je gasten helpt om de Wereld Mooier te Eten!
Van 5 oktober tot en met 30 november 2025.
Stuur een email naar Bas Cloo van Dutch Cuisine (bas@dutch-cuisine.nl). Bas zal je meer over dit initiatief vertellen en kan je bovendien ‘op-maat’ begeleiden!
Je kunt aan de weken deelnemen als je voldoet aan spelregels van het Biodiversiteit op je Bord programma. Deelname aan Biodiversiteit op je Bord is niet alleen leuk omdat je dan onderdeel bent van de oplossing voor een biodiversiteitvriendelijkere wereld. Deelname biedt ook allerlei zakelijke kansen. Jouw inspanningen voor natuur en landschap, zowel dichtbij als verder weg, versterken bijvoorbeeld de ‘feel good’ ervaring van een restaurantbezoek en je algemene bedrijfsimago, zowel bij klanten als je personeel. Bekend is dat een maatschappelijk betrokken bedrijf makkelijker loyaal personeel binnenhaalt en vasthoudt. Daardoor bespaar je op kosten voor werving en inwerken en krijg je minder omzetderving. Bovendien prikkelt het programma de creativiteit van zowel ondernemers als koks. Desgewenst krijg je daarvoor gratis coaching van Dutch Cuisine. Zie deze video voor meer informatie over het Biodiversiteit op je Bord programma.
Tijdens de biodiversiteitsweken wordt van je verwacht dat in ieder geval een deel van de door jou gebruikte producten biologisch of biologisch-dynamisch is. Het mooie is dat deze producten dan overvloedig en meestal zonder (substantieel) hogere kosten voorradig zijn én bovendien op hun lekkerst!
Dutch Cuisine en diverse strategische partners van het Biodiversiteit op je Bord programma (o.a. BookDinners, KHN-Amsterdam, Misset horeca) zetten deelnemers aan de biodiversiteitsweken in het zonnetje. En ook de gemeente Amsterdam zal via partnerkanalen aandacht aan deze weken besteden. Tot slot is dit alles natuurlijk ook een uitgelezen kans om zelf over iets nieuws met je achterban te communiceren. Ook daarbij kan Dutch Cuisine met communicatiemateriaal en advies helpen!
En ben je eenmaal bij Biodiversiteit op je Bord aangesloten, dan kun je in de komende jaren verder meeliften met allerlei aansprekende landelijke activiteiten. Continue aandacht is daardoor gewaarborgd!
Directe aanleiding
Voor wie
Waarom meedoen
Wanneer
Mogelijk geïnteresseerd
Spelregels
Wat je serveert, doet ertoe. Met je menu kun je biodiversiteit beschermen én herstellen. Ontdek hoe jij smaak geeft aan een levende toekomst.
Lees meerander leesvoer