Dutch Cuisine & Slow Food

Dutch Cuisine steunt de Ark van de Smaak

Dutch Cuisine is een samenwerking aangegaan met Slow Food Nederland. Eén van hun meest bijzondere projecten is de Ark van de Smaak – een internationale catalogus van bedreigd culinair erfgoed. Deze Ark geeft een podium aan kleinschalige kwaliteitsproducten die dreigen te verdwijnen, maar die onlosmakelijk verbonden zijn met de cultuur, natuur en geschiedenis van hun gebied.

De Ark sluit volledig aan bij de visie van Dutch Cuisine. Door het behouden van vergeten groenten, oude rassen, streekproducten en ambachtelijke tradities werken we samen aan een voedselsysteem dat gezond, duurzaam, lokaal, seizoensgebonden en zonder verspilling is. Bovendien zorgen deze producten voor de rijke smaakdiversiteit waar de Nederlandse gastronomie voor staat.

In Nederland zijn inmiddels meer dan 100 producten opgenomen in de Ark van de Smaak, van Blaarkop-rund en Barnevelder kip tot Ananas Reinette en Boeren Goudse Oplegkaas. Wereldwijd staat de teller zelfs boven de 5300. Zo dragen we samen bij aan het behoud van biodiversiteit én smaak.

Ontdek de Nederlandse Ark van de Smaak-producten via slowfood.nl/ark-van-de-smaak
Het boek De Ark van de Smaak in Nederland (Slow Food Nederland, 2021) is hier te bestellen.

In dit artikel

Sluit je aan bij de revolutie

Dutch Cuisine is geen trend. Het is een statement. Koken met respect. Serveren met impact. Geen loze beloftes, wél echte verandering. Jij aan zet.

Lees meer

ander leesvoer