Van Gelder groente & fruit is partner geworden van het Dutch Cuisine programma Biodiversiteit op je Bord. Het programma geeft voedselproducenten die zich inzetten voor biodiversiteit een duwtje in de rug. Dat gebeurt door het gebruik van hun producten in horeca en catering aantrekkelijk te maken. Een mooie en door ons gedeelde ambitie die we daarom graag ondersteunen!
Horeca en cateraars kunnen als Supporter, Partner of Ambassadeur aan Biodiversiteit op je Bord deelnemen. Vooral het niveau voor Supporters is laagdrempelig en voor bijna iedereen haalbaar. Deelname aan Biodiversiteit op je Bord biedt nieuwe zakelijke kansen. Communicatie rondom biodiversiteit is voor je gast aaibaar te maken en het helpt om de ‘feel good’ ervaring en het algemene bedrijfsimago te versterken. Daarnaast helpt het om als maatschappelijk betrokken bedrijf de loyaliteit bij je personeel te vergroten (dus minder kosten voor werving en inwerken en minder omzetderving) en de creativiteit van de kok te prikkelen. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon fijn om onderdeel te zijn van de oplossing van een groot probleem en je gasten te helpen om met lekkere en gezonde producten “de Wereld Mooier te Eten”.
Dutch Cuisine kan je assisteren om aan deze spelregels te voldoen. Daaraan zijn geen kosten verbonden.
Een flink deel van ons assortiment bevat producten die Dutch Cuisine in het programma als ‘biodiversiteitvriendelijk’ bestempelt en wij kunnen onze klanten dus helpen om zich snel bij het programma aan te sluiten.
Meer weten over het programma? Bekijk deze video of www.biodiversiteitopjebord.nl voor meer informatie.
Dutch Cuisine werkt in het programma samen met diverse partners, zoals BookDinners, Food Inspiration, Misset Horeca, lokale afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland, Ministerie LVVN, Wereldnatuurfonds, Naturalis, Bionext, Caring Farmers, Deltaplan Biodiversiteitherstel, Vogelbescherming en diverse provincies en gemeenten.
Biodiversiteit gaat over de variëteit aan dier- en plantensoorten en het gaat daar niet goed mee. Het Wereldnatuurfonds schat de achteruitgang van soortenrijkdom in het Nederlandse agrarische gebied sinds 1990 op zo’n 40%. En dat is niet alleen problematisch voor voedselproductie, denk aan insecten die onze gewassen moeten bestuiven en bodemleven dat voor een vruchtbare bodem moet zorgen, daardoor kunnen we ook steeds minder genieten van spannende natuur en fraaie landschappen. Gelukkig is er ook een groeiend aantal boeren en vissers die zich inzetten voor behoud en herstel van biodiversiteit. Horeca en cateraars die hun producten in hun gerechten verwerken biedt Dutch Cuisine via het programma allerlei voordelen.
Supporter, Partner of Ambassadeur
Drie sets aan spelregels
Over Biodiversiteit
ander leesvoer