Utrecht / Utrecht

Restaurant Feu


Restaurant Feu 59
3521 AT Utrecht
Utrecht

Feu

Bij Feu koken we met open vuur, nieuwsgierigheid en een palet dat net zo wild is als de natuur zelf. Onze signatuur is een 6-gangen groentemenu, volledig plantaardig, waarin biodiversiteit de hoofdrol speelt. Niet om iets weg te laten, maar om méér te laten zien: meer smaken, meer kleuren, meer texturen. Het menu wordt gepaird met uitgesproken bieren die het verhaal op het bord verdiepen en verbreden. Wie wil, kan bij reservering kiezen voor vlees of vis naast het menu. Ook die gerechten worden met dezelfde nieuwsgierigheid en aandacht ontwikkeld – altijd als verlengde van ons groentemenu.

Bij Feu koken we niet vanuit grenzen, maar vanuit mogelijkheden. 

Waarom deelnemer aan programma Biodiversiteit op je Bord?

Voor ons was dit een logische stap. Bij Feu is biodiversiteit niet iets wat we erbij doen, maar waar we elke dag mee bezig zijn. Het zit in hoe we inkopen, hoe we koken en hoe we verhalen vertellen op het bord. Door ons aan te sluiten, willen we laten zien dat een restaurant niet alleen een plek is om te eten, maar ook een podium kan zijn om bewustzijn te creëren. We geloven dat smaak de kracht heeft om te overtuigen. Als gasten ontdekken hoe rijk plantaardig koken kan zijn, groeit vanzelf de waardering voor diversiteit in de natuur. Met Biodiversiteit op je Bord kunnen we samen met andere chefs dit verhaal krachtiger maken en een beweging in gang zetten die verder gaat dan onze eigen keuken.

Wat heb je gedaan voor de biodiversiteit waarop je het meest trots bent?

Het meest trots zijn we op ons 6-gangen groentemenu dat we volledig plantaardig koken. Niet omdat het de makkelijke weg is, maar juist omdat het ons als team uitdaagt om zonder vangnet te werken. Iedere dag zoeken we naar nieuwe combinaties, vergeten gewassen en technieken die groenten laten schitteren. Die zoektocht levert gerechten op die voelen als schilderijen: crèmes die samenvloeien als penseelstreken, onverwachte fermentaties die diepte geven, kruiden die opeens een hoofdrol krijgen. Het is precies in die diversiteit dat de magie ontstaat. Dat gasten na afloop zeggen dat ze vlees of vis geen moment hebben gemist, is voor ons het mooiste compliment. Want dan weten we dat biodiversiteit niet alleen een principe is, maar ook een ervaring die raakt.

Sergio Herman
Niven Kunz
Luc Kusters
Jonnie Boer (1965 - 2025)
Dick Middelweerd
Willem Schaafsma
Angelique Schmeinck
Jef Schuur
Emile van der Staak
Edwin Vinke
Marco Poldervaart
Yornie van Dijk
Emile van der Staak
Edwin Vinke
Marco Poldervaart
Yornie van Dijk
Sergio Herman
Niven Kunz
Luc Kusters
Jonnie Boer (1965 - 2025)
Dick Middelweerd
Willem Schaafsma
Angelique Schmeinck
Jef Schuur
Emile van der Staak
Edwin Vinke
Marco Poldervaart
Yornie van Dijk
Sergio Herman
Niven Kunz
Luc Kusters
Jonnie Boer (1965 - 2025)
Dick Middelweerd
Willem Schaafsma
Angelique Schmeinck
Jef Schuur
Sergio Herman
Niven Kunz
Luc Kusters
Jonnie Boer (1965 - 2025)
Dick Middelweerd
Willem Schaafsma
Angelique Schmeinck
Jef Schuur
Emile van der Staak
Edwin Vinke
Marco Poldervaart
Yornie van Dijk